JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Försöken att rädda Optillions optofabrik, i Kungens Kurva utanför Stockholm, pågår fortfarande. Enligt vad Elektroniktidningen erfar har konkursförvaltaren ännu inte fattat det slutgiltiga beslutet om hur det ska gå för den konkursförsatta fabriken.


Enligt uppgifter i bland annat Ny Teknik ska Optillions världsledande fabrik klubbas bort på auktion, bit för bit, i mitten av april. Lokalerna ska vara tömda till sista april. Och auktionen ska förrättas av Dovebid, den internationella auktionsfirma som år 2003 sålde resterna av optobolaget Altitun, och år 2002 sålde Ericssons fabrik i Norrköping. Konkursförvaltaren lär ha tackat nej till flera anbud för att de varit för låga.

Men enligt vad Elektroniktidningen erfar hölls dock på måndagen ett möte med den italienske konkursförvaltaren, där andra alternativ diskuterades.

Loppet ännu inte kört

- Allt är fortfarande mycket oklart. Men kontentan är att inget är bestämt ännu. Förvaltaren verkar arbeta efter flera olika spår, säger Jan Nilsson, en av Optillions grundare, och en av dem som efter konkursen i februari gjort intensiva försök att rädda anläggningen.

Nilsson vill skapa ett optoelektriskt foundry, en fabrik utan egna produkter som tillverkar komponenter på uppdrag. En sådan skulle kunna ge unga optoföretag en chans att komma igång med produktion utan att själva behöva investera i en dyr fabrik. Ingen sådan anläggning finns i Sverige idag hävdar Nilsson.

När det hela kommer att avgöras, eller om det ens blir något mer möte vet inte Jan Nilsson.

- Det hoppas jag verkligen att det blir. Men det enda jag kan säga är att allt verkar dra ut på tiden.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)