JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kapade kretsar på drift
Chipstillverkaren Maxim har blivit av med otestade chips för ett värde av 2,2 miljoner dollar. Chipsen försvann i en lastbilskapning i Malaysia i mitten av april. Nu erbjuder Maxim 50 000 dollar i hittelön för tips som leder till chipen och förövarna.

Företaget arbetar som bäst med att informera kunderna om vems komponenter som blivit stulna, vem lasten var på väg till när den kapades. Man erbjuder en belöning på 50 000 dollar för bevis som leder till att förvarna grips och ställs inför rätta och att det stulna godset kommer till rätta.

Maxim tillverkar analoga kretsar. De kapade enheterna ser ut att vara kompletta, fullt färdiga komponenter, eftersom de redan är märkta. Men enligt Maxim har inte utrustningen gått igenom hela tillverkningsprocessen ännu, och inte de avslutande tester. Därför är det möjligt att användningen av komponenterna kan orsaka att system kraschar.

30 procent kan ha fel
Felprocenten kan vara så hög som 30 procent enligt tillverkaren, och Maxim tar inte på sig ansvaret för sådana skador som uppstår vid användandet av de stulna chipsen. Maxim vädjar till dem som får erbjudanden om att köpa Maximkretsar att meddela företagets representanter. Man ber eventuella kunder att bara köpa deras komponenter från företagets godkända återförsäljare och kontakta Maxim vid eventuell osäkerhet.

Serienummer och koder för de stulna enheterna finns här.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)