JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Tanken med den nystartade riskkapitalfonden Sting Capital är att hjälpa högteknologiska företag att komma ur startblocken.


Tillgången på riskvilligt kapital för högteknologiska företag som varken har en färdig produkt eller några betalande kunder är mycket begränsad. Det är den luckan som Sting Capital nu vill täppa igen.

Fonden räknar med att normalt vara första investerare i bolagen och att investeringarna ligger mellan 0,5 och 1,5 miljoner kronor per bolag. Totalt har fonden tagit in 22 miljoner från Innovationsbron Stockholm (fd Teknikbrostiftelsen), Almi Företagspartner, KTH Holding och tolv privata affärsänglar som alla är medlemmar i investerarnätverket Kista Investment Network. Fonden är dock öppen för ytterligare investerare upp till 40 miljoner kronor.

I Sting Capital medverkar dessutom supportnätverket Sting, Stockholm Innovation & Growth (fd Kista Innovation & Growth).
- Det unika med Sting Capital är att det redan från början finns ett garanterat stort flöde av nya bolag genom fondens starka koppling till Sting som arbetar nära KTH, Sics, Acreo, FOI och näringslivet i Kista, säger Stings vd Pär Hedberg i ett pressmeddelande.

Sting skapades år 2002 och har verksamhet i Kista och vid KTH:s campus på Valhallavägen. Sedan starten har man utvärderat 300 nya teknikföretag varav ett 20-tal fått hjälp med affärsutveckling, finansiering, säljutveckling, industrialisering med mera. Det gäller bland annat Phoxtal, Replisaurus, Cernolux, Inview, Syntune, Opticall och Vocab.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)