JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ett litet instickskort med samma formfaktor som ett Compact Flashkort gör vilken handdator som helst till ett fyrkanaligt mätinstrument.


Använd handdatorn för att samla in data, logga patientdata eller leta fel. Det är budskapet från National Instruments som utvecklat ett litet datainsamlingskort som passar i den plats som normalt upptas av ett minneskort i handdatorn.

Användaren kan själv bestämma hur instrumentet ska se ut genom att skriva programkoden med det grafiska programmeringsspråket LabView PDA som är anpassat för operativsystemet Pocket PC. Det fungerar också på en del handdatorer med Windows CE.

Kortet, som har beteckningen CF-6004, har fyra analoga kanaler och AD-omvandlaren är på 14 bitar. Den maximala samplingshastigheten är 200 kSa/s när bara en kanal används.

När alla fyra kanaler används sjunker den till 132 kSa/s. Det finns också fyra digital in- och utgångar som till exempel kan användas för styrning. Ingångsspänningen för de analoga ingångarna måste ligga mellan -5 V och 5 V. De digitala in-och utgångarna arbetar med 3,3 V.

Priset är satt till 595 dollar.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)