JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
National Semiconductor har släppt en analog spänningsövervakningskrets med JTAG-gränssnitt. Det är industrins första i sitt slag, hävdar företaget.
Nationals nylanserade krets för spänningsövervakning, SCANSTA476, kan styras via bussen IEEE 11491, alltså JTAG. Kretsen kan användas för att mäta och övervaka upp till åtta analoga eller blandsignalsingångar. Monterad på ett kretskort kan den således verifiera ett antal matningsspänningar och kritiska referensspänningar på ett effektivt sätt.

Tidigare har JTAG-bussen varit ett rent digitalt verktyg genom att den exempelvis använts för systemtest, FPGA-konfiguration eller programmering av flashminnen. SCANSTA476 utvidgar JTAG-bussens verksamhetsområde till den analoga världen, hävdar National Semiconductor.

Genom att utnyttja JTAG för spänningsövervakning kan man bygga in funktionen i ett elektroniksystem. Att kunna övervaka olika spänningar på ett kretskort är värdefullt under hela ett elektroniksystems livscykel. Det gäller från det att hårdvaran utvecklas, vid miljötester, under produktion till det att produkten till slut används ute i fält.

SCANSTA476 åtta ingångar kan mäta spänningar mellan 0 och 5,5 V med en mätnoggrannhet på 2 mV. Den finns tillgänglig kapslad i LLP-16.


Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)