JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mobilindustrin satsar på Java
En industrigrupp bildad med bland andra Nokia och Motorola. Ska bygga på en Javaplattform för mobiltjänster utvecklad av Sun.
Nu satsar mobilindustrin på att Javaplattformen för avancerade interaktiva mobiltjänster i det mobila Internet. En mycket tung grupp med Sun, Motorola, Nokia, Siemens, Symbian, Matsushita/Panasonic, flera andra japanska leverantörer samt några tunga telefonbolag kommer att leverera mobiltelefoner och tjänster baserade på Javatekniken, skriver Sun i ett pressmeddelande.

Sun annonserar nu att företaget börjar leverera sin Javaplattform för mobiltjänster. Den kallas Mobile Information Device (MID), en profil som specifierar hur Java skall används för att skapa produkter och smarta tjänster för kommande 3G mobiltelefoner.

Industrigruppen som stöttar MID består av mer än tjugo bolag. MID-profilen gör det möjligt att skapa interaktiva personliga tjänster som exempelvis lokala väderprognos med väderkartor i realtid, och trafikrapportering med alternativa vägbeskrivningar i rusningstrafik.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)