JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genombrott för Nokia på japanska marknaden
Nokia har slutit avtal med japanska teleoperatören J-Phone Communications om att leverera nätutrustning till deras 3G-nät. Det är ett viktigt genombrott för Nokia på den japanska marknaden.
Det är få utländska leverantörer som lyckats bli leverantörer av mobilnätutrustning till de japanska nätoperatörerna. Ericsson och Motorola finns där idag. Dessutom är det strategiskt viktigt att bli vald som leverantör av 3G-utrustning. J-Phone har tidigare också valt Ericsson som leverantör.

- Vi valde Nokias 3G-infrastruktur eftersom den är baserad på standard, vilket är kritiskt i ett WCDMA-nät som baserad på utrustning från flera leverantörer, säger Takeshi Hashino, vd vid J-Phone Communications.

J-Phone fick licens för sitt 3G-nät i juni och företagsgruppen driver idag ett av Japans största mobilnät baserade på den japanska PDC-standarden. Under sista kvartalet nästa år räknar J-Phone med att kunna börja erbjuda sina nio miljoner kunder 3G-tjänster.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)