JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Göteborg och Hallstahammar väljer bredbandsradio från Cisco
Amerikanska Cisco har sålt bredbandsradio, IEEE 802.11b, till Göteborg och Hallstahammar vilket det innebär att Cisco faktiskt sålt flera sådana nät till stora svenska kunder än Ericsson.
Stadsdelen Biskopsgården i Göteborg har kastat ut sitt gamla fasta telenät och infört Ciscos Aironet som nu knyter samman skolor, sjukhus och kommunala förvaltningar i ett gemensamt nät som klarar 11 Mbit/s. Kommunen anger att fördelen är att enheterna nu är ständigt uppkopplade mot varandra utan några trafikavgifter. Tidigare har man hyrt kapacitet av Telia för att knyta samman de olika förvaltningsenheterna.

Cisco uppger att Hallstahammar har ett av Sveriges största radionät med 280 anslutna användare i förvaltningen och därtill ett separat radionät för skolförvaltningen.

- Vår försäljning har fördubblats sedan standarden 802.11b blev klar i september förra året. Vi tror att den kommer att fördubblas två gånger under den kommande 12-månadersperioden, säger Ola Björling, ansvarig för Wireless Solutions i Cisco i Sverige.

Cisco uppger att företaget nu totalt har 300 installerade IEEE 802.11-nät i landet.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)