JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ödslig mötesplats ger inte upp
Trots en kraftig nedgång för Telekomdagarna lönar sig verksamheten.
Trots en kraftig nedgång för Telekomdagarna lönar sig verksamheten. Det är ett viktigt besked från STF Ingenjörsutbildning till de många ingenjörer och branschintresserade som sett de årliga Telekomdagarna som en värdefull informationskälla.

Vid årets upplaga på Berns i Stockholm kom det uppskattningsvis 400 helbetalande seminariedeltagare, vilket kan jämföras med cirka 700 i fjol och 1 100 toppåret 1999. Dessutom kom ytterligare 150 personer som dock inte betalade full avgift. Deltagarsiffran är viktig eftersom avgifterna från seminarierna är den huvudsakliga finansieringskällan för evenemanget.

En orsak till den dalande besökarsiffran är att Ericsson och Telia i år enbart svarade för 80 deltagare tillsammans, vilket visar att företagen nu sparar på personalutbildningen. Samtidigt har två evenemang med kvalificerade telekomseminarier tillkommit i Sollentuna under våren. Tillsammans bör de två nya evenemang ha haft ett par hundra deltagare, bedömer STF.

Den ökade konkurrensen kan vara ett tecken på att det alltjämt finns ett stort intresse för kvalificerade seminarier om ny telekomteknik.

IP-telefoni är ett exempel på seminarieämne som inte fanns med på Telekomdagarna i fjol men som i år lockade flest deltagare tillsammans med seminariet om bredband. Intresset var också stort för 3G (UMTS), nya mobila tjänster och säker IP-kommunikation. Tillsammans svarade de sex seminarierna för cirka 60 procent av seminariedeltagandet.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)