JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. DSP sämre än väntat
Tillväxten för digitala signalprocessorer blir betydligt lägre än väntat i år. Det visar statistik från analysföretaget Forward Concepts.
Visserligen har DSP-tillväxten återhämtat sig från den svaga inledningen på året. Men för att tillväxten ska hamna på 10 procent, som Forward Concepts tidigare analyser pekat på, måste årets sista kvartal bli orimligt starkt.

Istället väljer Forward Concepts nu att skruva ner sin prognos med fem procentenheter, vilket motsvarar att omsättningen hamnar på 8,2 miljarder dollar för i år.

Likaså drar företaget ner förväntningarna inför de kommande åren. Tidigare har man talat om en årlig tillväxt på drygt 23 procent, vilket skulle leda till att marknaden är värd lite drygt 17 miljarder dollar år 2008. Senaste prognosen pekar dock på att den årliga tillväxten knappt når 15 procent, vilket ger en marknad värd drygt 13 miljarder dollar år 2008.

En orsak till nedtrappningen är att GSM-utbyggnaden inte sker i samma snabba tempo som tidigare. Visserligen spås WCDMA och Edge en stark tillväxt under nästa år, men GSM är fortfarande den klart största mobiltelefontekniken. Höjda oljepriser i världen är också något som påverkar prognosen, anger Forward Concepts.

När årets tredje kvartal nu summerats visar det sig att DSP-försäljningen i Asien har återhämtat sig. I klartext betyder det att den kinesiska marknaden återigen tagit fart. Även den europeiska marknaden har tagit ett kliv framåt jämfört med årets andra kvartal, medan däremot Amerika och framförallt Japan backat.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)