JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 23 januari 2020 VECKA 04
Den amerikanska tidningen Detroit News pekar ut krisdrabbade Delphis svenska dotterbolag Mecel som ett ställe där koncernen tänker dra ner eller helt upphöra med sin verksamhet. Men den svenska ledningen känns inte vid de planerna.
Enligt Detroit News, en dagstidning där Delphi har sitt huvudkontor, kommer Delphis verksamhet inom elektronik och säkerhet i Åmål och Göteborg att läggas ned. Tidningen hänvisar till en rekonstruktionsplan kallad Northstar vars innehåll läckt ut till medierna där Mecel pekas ut tillsammans med fyra andra enheter i Europa, en i Japan samt sju i USA.

Kent-Eric Lång, vd för Mecel, konstaterar att verksamheten i Sverige är lönsam och att vad han vet har inga nedläggningsbeslut fattats. Till Göteborgsposten säger han bara att "det pågår diskussioner om koncernens styrkor och svagheter i USA".

Även Per Nyqvist, vd för svenska Delphi som gör kablage till bilar, tillbakavisar ryktena i Göteborgsposten. Han säger att "här i Sverige har vi säkrat affärer för många år framöver".

Delphi ansökte om skydd undan konkurs enligt den så kallade Chapter 11 den 8 oktober. Sedan dess pågår rekonstruktionsförhandlingar där bolaget bland annat vill ha rejäla lönesänkningar och lättnader i sina pensionsåtaganden. Delphi, en avknoppning från General Motors, är världens största underleverantör till bilindustrin. I Sverige äger Delphi två teknikcentrum inom Mecel, i Åmål och Göteborg, samt kablagetillverkning under eget namn.MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)