JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 19 januari 2020 VECKA 03
De två minnestillverkarna Intel och Micron ska skapa ett gemensamt bolag vars expertis blir NAND-flashtillverkning. De första produkterna ska finnas framme tidigt nästa år.
IM Flash Technologies blir namnet på det nya bolaget vars uppgift blir att tillverka NAND-minnen som ska sitta i framtida konsumentprylar och bärbara kommunikationsprodukter.

Intel och Micron satsar 1,2 miljarder dollar vardera i ett inledande skede. Men planen är att investera ytterligare 1,4 miljarder vardera under de tre första åren. Micron kommer att äga 51 procent medan Intel äger den resterande delen.

Redan har både Intel och Micron ingått varsitt långsiktigt avtal om att i framtiden leverera en signifikant andel av de tillverkade minnena till Apple. I överenskommelsen igår att Apple till en början betalar 250 miljoner dollar till både Intel och Micron.

Idén bakom IM Flash Technologies är att dra nytta av Microns kunskap i NAND-flashtillverkning och Intels kunskap om flernivålagring. Intel är ju idag världens största NOR-flashtillverkare, medan Micron är en av världens största NAND-flashtillverkare.

Tanken är att utnyttja processkunnandet hos de båda företagen för att snabbast möjligt ta fram minnen i 72 nm och 50 nm. Planen är att börja producera de första minnena i början av nästa år. Vilken process som kommer att användas till dessa är dock ännu inte klart.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)