JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Weee försenas än mer i Storbritannien
Den brittiske energiministern Malcolm Wicks kräver ännu mer tid för att införliva EUs återvinningsdirektiv WEEE med den brittiska lagstiftningen. Han vill inte ge något måldatum.
Storbritannien har tidigare aviserat att Weee-direktivet ska genomföras där i juni 2006. Nu ser det inte ut att bli så. Enligt tidningen Electronics Weekly har energiministern Malcolm Wicks bestämt sig för en genomgripande översyn av hela återvinningslagstiftningen, och han vill inte ange när detta kan bli klart.

- Det är beklagligt att fördröjningen blir längre, men till slut blir vinsterna för miljön ännu större, säger han till tidningen.

Ett viktigt skäl till fördröjningen är Wicks oro över att kostnaderna för de lokala myndigheterna ser ut att skjuta i höjden. Lokala myndigheter ska enligt WEEE tvingas ta hand om den del av avfallet som faller mellan branschens stolar, exempelvis äldre tv-mottagare och bildskärmar.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)