JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 24 januari 2020 VECKA 04
Efter ett försök med DVB-H-baserad mobil-tv uppgav 83 procent av testpersonerna att de var nöjda med tjänsten, och 76 procent sa att de kunde tänka sig att betala för tjänsten.
I samarbete med kabel-tv-bolaget Arqiva lät den brittiska operatören O2 i höstas 375 personer mellan 18 och 44 år i Oxford med omnejd testa tv i mobilen. Försökspersonerna fick låna DVB-H-försedda Nokiamobiler av typen 7710 och fick dygnet runt tillgång till 16 kanaler, bland dem BBC, ITV, CNN, Sky, MTV och Eurosport.

Enligt O2 var försöket mycket framgångsrikt. Tittarna använde tv-funktionen vanligen en eller två gånger om dagen med i snitt 23 minuters tittid. Mest användes mobil-tv:n på morgonen och tidigt på kvällen, och därtill en topp vid lunchtid. Nyheter var mest populärt, följt av dokusåpor, musik, dokumentärfilm och sport.

83 procent av försökspersonerna var nöjda med servicen och utbudet, och 76 procent var villiga att köpa tjänsten om den lanserades inom ett år. Var tredje efterlyste dockinnehåll som var mer anpassat till mobilens format.

Testet påminner om det test som Nokia och ett antal finska aktörer genomförde i Helsingfors för snart ett år sedan. Tittarna där var inte fullt lika nöjda, men å andra sidan hade O2s tittare ett större kanalutbud.

I Sverige planerar Teracom att genomföra ett liknande test under våren.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)