JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Priset på NAND-flashminnen har två veckor i följd fallit med 10-11 procent. Ryktet säger att Apple och Sony inte kommer att köpa minnen i den grad som tidigare förväntats.
Efter två månaders prisras på NAND-flash kulminerade raset i mitten på februari, enligt en rapport från analysföretaget Gartner. Vecka 7 slutade med att priset sjunkit 10 procent, medan förra veckan (V8) slutade med ett tapp på nära 11 procent, hävdar Gartner.

Upprinnelsen till det dramatiska prisraset är ett rykte om minskad efterfrågan på denna typ av minne. Framför allt finns det oro för att Sony kommer att backa från en beställning på minnen till sin Playstation Portable. Samtidigt är det osäkert hur mycket flash Apple behöver till sin musikspelare iPod under årets första kvartal. Med stor sannolikhet har Apple dragit ner på planerna för sin flashbaserade iPod, spekulerar Gartner.

Sony har å sin sida ännu inte beslutat vilken typ av minne som ska sitta i företagets kommande MP3-spelare. Det står mellan ett 8 Gbyte flash och en hårddisk om 1-tum, sägs det. Syftet är, så klart, att pressa priset ytterligare.
Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)