JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 25 september 2020 VECKA 39
Processorjätten Intel vill sälja större delen av sina förlusttyngda nätverks- och styrkretsar för att istället fokusera på kärnverksamheten, skriver San José Mercury News. Intel vill inte kommentera ryktet.
Intel har investerat över tio miljarder dollar i nätverks och styrkretsar de senaste årtiondena i ett försök att bredda verksamheten. Men investeringarna har inte gett någon större utdelning och verksamheten går med förlust.

– Om man tittar på Intel idag är det svårt att hitta några spår av den teknik eller de människor som de spenderat över tio miljarder dollar på, säger analytiken Linley Gwennap till San José Mercury News.

På säljlistan finns bland annat nätverksprocessorn IXP liksom andra kommunikationsprocessorer. Tillsammans omsatte de 150 miljoner dollar förra året.

En annan produktlinje som är till salu är XScale. Intel fick med föregångaren till XScale kallad StrongARM, i uppgörelsen med Digital Equipment 1997. XScale sålde för cirka 250 miljoner dollar i fjol men har haft svårt att ta sig in i avancerade mobiltelefoner eller andra handhållna produkter. Bäst har XScale lyckts i mobiltelefonen/handdatorn Palm Treo och epostläsaren Blackberry.

Men Intel vill inte sälja allt. Mercury News skriver att företaget tänker behålla de produkter som direkt stödjer pc-processorerna. Det gäller till exempel wifi-kretsarna, wimax och processorer för datalagring.

På sistone har det också cirkulerat rykten om att Intel vill säga upp 16 000 anställda och sälja av NOR-flashverksamheten.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)