JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfa expanderar i öst
Industri Kapital går in som en mycket aktiv ägare i Elfa. Ett mål är att öka komponentförsäljningen till producerande företag i Östeuropa.
Image
Samir Kamal
– Ja, vi vill hitta nya kundgrupper i Polen, Baltikum och Ryssland, områden som Elfa redan har försäljning i idag, säger Samir Kamal, partner på köparen Industri Kapital till Elektroniktidningen.

Idag går cirka 70 procent av Elfas försäljning till underhåll och reparation, 20 procent till produktion och 3 procent till privata kunder.

– Vi vill gärna öka produktionsandelen signifikant framöver. Elfa har startat den trenden och nu vill vi accelerera i den riktningen, säger Samir Kamal.

Han menar att Industri Kapital kommer att gå in i Elfa som en mycket aktiv ägare. Idag finns en grov affärsplan som syftar till en stark värdeökning inom företaget. En detaljerad affärsplan ska tas fram så snart Industri Kapital tar över verksamheten, vilket troligtvis blir den 5 augusti.

– Men vi planerar absolut ingen förändring i Elfas kärnverksamhet. Basen är och förblir katalog- och Internetförsäljning, säger Samir Kamal.

Hittills har Industri Kapital ingen direkt erfarenhet av elektronikkomponenter. Däremot har företaget stor erfarenhet av distribution genom ägande i exempelvis Ellos.

– Vi har lärt oss att förstå den här typen av affärer, där exempelvis logistik är en viktig ingrediens. Den erfarenheten kan vi ta med oss in i Elfa, säger Samir Kamal.
 
Industri Kapitals affärsidé är att vara ägare i tre till sex år. Runt år 2010 lär alltså Elfa få en ny ägare igen. Och då ska Elfa, enligt Samir Kamal, ha en betydligt högre lönsamhet än idag.

Läs mer:
Familjen Jensen säljer Elfa
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)