JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norstel inviger sin kiselkarbidfabrik
På tisdag i nästa vecka är det äntligen dags för Norstel att inviga sin kiselkarbidfabrik i Norrköping. Drygt fyra år har det tagit att ordna alla nödvändiga tillstånd och att hitta finansiärer.
Norstels kiselkarbidfabrik i Norrköping är klar. Och på tisdag den 29:e augusti är det dags för den officiella invigningen.

Asko Vehanen, vd för Norstel, är nöjd efter en lång tid av kämpande. Både miljödomstolen och finansieringen har förhalat byggprocessen rejält (se artikel ”Svensk kiselkarbidpremiär i vår” )

–    Men nu är allt på gång och allting rullar på, säger Asko Vehanen, som inte vill avslöja alltför många detaljer inför invigningen i nästa vecka.

Han berättar dock att processen är på god väg att vara helt kontrollerad. Det betyder att kiselkarbidskivor snart kan levereras till de första kunderna.
 
–    Ja, olika produkter har olika lång tid till kvalificering, men inom de närmaste veckorna kan vi börja servera kunderna, säger Asko Vehanen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)