JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 23 januari 2020 VECKA 04
Ett konsortium av riskkapitalister är nära att ta över halvledartillverkaren Freescale. Budet ligger på lite drygt 16 miljarder dollar, uppger New York Times.
Freescale bildades sommaren 2004 som en avknoppning från Motorola. Företaget som omsatte 5,8 miljarder dollar i fjol är USA:s tredje största halvledartillverkare och världens tionde största. Ett utköp av det börsnoterade bolaget skulle bli den största affären i tekniksektorn genom historien.

Enligt New York Times består konsortiet av Texas Pacific Group, Blackstone Group och Permira. Möjligen kommer även Carlyle Group och Bain Capital att ansluta sig.

Ingenting är ännu klart och det finns även uppgifter om att riskkapitalfonderna Kohlberg Kravis Roberts tillsammans med Silver Lake Partners lagt ett konkurrerande bud i elfte timmen.

De senare fonderna var för en dryg månad sedan med och köpte loss 80,1 procent av Philips halvledartillverkning för 8,3 miljarder euro.

Kohlberg Kravis Roberts och Silver Lake Partners har tidigare köpt Agilents halvledardivision och stöpt om den till Avago Technologies, en något mindre affär värd 2,7 miljarder dollar.

Ytterligare en affär den senaste tiden är Bain Capitals utköp av Texas Instruments enhet för sensorer och styrenheter i januari i år för tre miljarder dollar.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)