JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Distributören Elfa ökar sin satsning på trådlös teknik. Målet är att bli en av de ledande distributörerna på området i Sverige.
Elfa vill i ökande utsträckning komplettera sin traditionella katalogförsäljning med direktförsäljning i större volymer. På mässan Electronix i förra veckan var det premiär för satsningen på trådlös teknik.

- Vi börjar med produkter för GSM/GPRS, GPS, Bluetooth och tillbehör, säger Freddy Oblack, ansvarig för affärsenheten Wireless på Elfa.

Han har specialrekryterats för ändamålet, närmast från EG Components, där han arbetat med likartad försäljning.

- Produkterna ska självklart också finnas med i katalogen, både på papper och på webben. Men den här typen av produkter säljs kanske i några hundra exemplar via katalogen. Med direktförsäljning hoppas vi på volymer i minst tiotusentals exemplar, säger Freddy Oblack.

Andra distributörer har funnits länge i det trådlösa segmentet, såväl bredare aktörer som Acal, Rutronik, Avnet Memec och EG Components som nischdistributörer som Broadband och Satco. Men Freddy räds inte konkurrensen.

- Visst, vi är inte först på marknaden. Men Elfa har ett starkt varumärke, och satsningen har starkt stöd från företagsledningen, så jag har gott hopp om att vi kommer att lyckas, säger han.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)