JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony slår tillbaka - med HPs hjälp
Datortillverkaren Hewlett-Packard har inga problem med Sonys batterier för bärbara datorer, och man tänker inte återkalla några produkter. Det säger företagen i ett gemensamt uttalande.
Den senaste månaden har Dell, Fujitsu, Apple och IBM/Lenovo återkallat miljontals bärbara datorer på grund av problem med överhettade batterier. I samtliga fall har batterileverantören hetat Sony.

Men nu slår Sony tillbaka. I ett gemensamt pressmeddelande med Hewlett-Packard fastslår de båda företagen att HP minsann inte har något problem med Sonybatterier. HP har inte fått in några rapporter om överhettningar i datorer drivna av de aktuella batterityperna.

De båda företagen framhåller HPs laddnings- och kretsskydd. - Inga batterier är immuna mot att överhettas, men batterilösningarna som HP erbjuder är unika och utformas med ett antal säkerhetsfunktioner som är utöver vad som är vanlig i branschen, skriver Ted Clark, HPs ansvarige för bärbara datorer, i pressmeddelandet.

I och med uttalandet lägger Sony en större del av bevisbördan på de datorföretag som tvingats till återkallanden - de har helt enkelt inte haft tillräckligt bra skydd. Sony har tidigare sagt sig stå för "sin del" av kostnaderna för återkallandena, men hur stor denna del är har ännu inte fastslagits.

Avgörandet om vems skulden är kan röra sig om inte bara många miljoner dollar i direkta kostnader, utan därtill betydligt mer i skadestånd och varumärkesrenommé.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)