JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Free2move vill till börsen
Halmstadsföretaget Free2move ska noteras på småföretagsbörsen NGM. I samband med börsintroduktionen tar företaget in sju miljoner i nytt kapital. Pengarna ska används för marknadsföring och vidareutveckling av företagets aktiva RFID-system och Bluetoothprodukter för industritillämpningar.
”Att introducera Free2move som ett publikt bolag på NGM ser jag som ett naturligt steg i företagets utveckling”, skriver företaget vd Per-Arne Wiberg i prospektet.

Free2move utvecklar Bluetoothmoduler som företagets kunder bygger in i sina produkter. Det kan handla om hörselskydd med inbyggd kommunikationsradio eller att kapa sladden mellan walkie talkien och skyddsmasken för brandkårens rökdykare.

Företagets andra ben är aktiv RFID-teknik, det vill säga RFID-brickor med inbyggt batteri vilket ger betydligt större läsavstånd (upp till 30 m) än för passiva system. Å andra sidan blir priset högre. Läsaren kan kommunicera till en central via till exempel mobilnätet. Det gör att en läsare som placeras på en lastbil både kan hålla koll på var lastbilen befinner sig på vägen samt på att rätt gods lastas av på rätt ställe.

Free2move startade år 2000 och företaget har haft en guppig resa när det gäller ekonomin. I fjol omsatte företaget totalt 6,010 miljoner kronor vilket gav en förlust på 1,182 miljoner kronor. År 2005 landade omsättningen på 7,262 miljoner kronor vilket gav ett överskott på 202 000 kronor.

År 2004 gav förlust och 2003 vinst. Men i år ska det ta ordentlig fart. Omsättningen ska skjuta iväg till 20 miljoner kronor och vinsten ska landa på 2,5 miljoner kronor.

I prospektet räknar Per-Arne Wiberg upp tre faktorer som bidrar till optimismen:

•    Företaget har återförsäljare och representanter i ett 80-tal länder. En av dessa är Digi-Key.
•    Företaget har en ny serie Bluetoothmoduler som klarar en räckvidd på över 1,5 km.
•    Det nya RFID-systemet är sjösatt och företagets kontor i Kuala Lumpur har framgångar med systemet i säkerhetstillämpningar.

Teckningstiden löper mellan den 29 januari och den 12 februari. Mer information finns på Free2moves hemsida.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)