JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norskt sjukhus bäst på RFID
St Olavs Hospital i Trondheim har vunnit Guldtaggen, RFID-branschens årliga pris för bästa RFID-tillämpning, för en lösning som minskar lokalbehovet, eliminerar svinnet av personalkläder och därtill förbättrar hygienen.
När sjukvårdspersonalen på St Olavs Hospital kommer till jobbet så kan de alltid börja dagen med nytvättade kläder, uthämtade ur ett RFID-nyckelförsett klädskåp. Vid arbetsdagens slut läggs kläderna på ett transportband som ser till att de hamnar i rätt tvättvagn. Vagnen skickar automatiskt en signal till tvätteriet när det är dags för hämtning, och efter tvätt kan de i varje plagg insydda RFID-taggarna också se till att rätt plagg återlämnas till rätt klädskåp.

Detta system, som enligt sjukhuset sparat in 40 miljoner norska kronor enbart i minskade lokalkostnader, har nu belönats med Guldtaggen 2006. Priset är branschföreningen RFID Nordics utmärkelse för bästa nordiska RFID-tillämpning. Leverantören, norska Texi A/S, får samtidigt den mindre utmärkelsen Minitaggen.

Systemet har också sett till att svinnet i det närmaste eliminerats, och att hygienen förbättrats eftersom de anställda byter kläder oftare. Därtill har rättvisan ökat internt, hävdar sjukhuset, eftersom debiteringen förfinats. Och tvätteriet har optimerat sin verksamhet, vilket sparar både kostnader och miljö.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)