JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikgruppen ökar i Finland

Distributören Elektronikgruppen har köpt finska Profec Technologies, en leverantör av induktiva komponenter. Elektronikgruppens vd flaggar för fler uppköp.
Köpet av Profec är en del i Elektronikgruppens strategi att växa inom egentillverkade komponenter. Profec gör spolar och transformatorer, har utvecklingskontor i Finland, Sverige och Storbritannien. Det svenska kontoret ligger i värmländska Torsby och har ett tiotal anställda.

Produktionen sker hos underleverantörer i Ryssland, Estland och Sri Lanka. Såväl standardprodukter som kundanpassade produkter står på repertoaren. Företaget har 49 anställda och omsatte 70 miljoner kronor i fjol.

- Köpet kommer att stärka resultatet per aktie med 50 öre under helåret 2007, skriver vd Johan Ålander i en pressrelease.

Det är andra köpet på kort tid i Finland för Elektronikgruppen. Nyligen köptes även distributören Trondicap Oy. Johan Ålander poängterar att Elektronikgruppen har en klar ambition att växa i Finland, samt att Finlands bilaterala frihandelsavtal gynnar leveranserna från Profecs fabrik i Sri Lanka till Elektronikgruppens kunder i Indien.

Nättidningen E24 skriver att företaget letar efter fler uppköptskandidater.

- Vi har en stark balansräkning och tittar på fler intressanta förvärvsmöjligheter, säger Johan Ålander till E24.

Förra året ökade Elektronikgruppen sin omsättning med 16 procent till drygt 800 miljoner kronor genom organiskt tillväxt. Trots att planen nu är att växa såväl organiskt som genom förvärv vill Johan Ålander inte uttala sig om några tillväxtmål för i år.





Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)