JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Intel och ST slår ihop sina NOR-flash
Intel tappar marknadsandelar och förlorar pengar på sina NOR-flash. Nu ryktas det om att ST Microelectronics och Intel ska skapa ett gemensamt flash-bolag.
I över ett år har det spekulerats i när och hur Intel ska göra sig av med sin NOR-flashverksamhet. I höstas var flera analytiker övertygade om att ST Microelectronics var på väg att köpa verksamheten. De två företagen har sedan tidigare ett gemensamt forskningssamarbete kring NOR-flash.

Nu sticker analytikern Doug Freedman på American Technology Research ut hakan igen. Han säger sig ha fångat upp en intressant nyhet ifrån Italien.

– Det påstås att ST Microelectronics och Intel har skapat en samarbetsstruktur för en fabrik som ska börja producera kretsar under nästa år, säger Doug Freedman till EETimes nätupplaga.

Intel kommer att äga 43 procent av samarbetsbolaget, enligt Doug Freedman, som menar att detta kan vara ett första steg i Intels ambition att på sikt sälja hela verksamheten till ST Microelectronics.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)