JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Ericsson köper Motorola
Ett obekräftat rykte som spritts av nättidningen Barron's säger att Ericsson lagt ett bud på Motorola värt 23 dollar per aktie, 5 dollar över börskursen.
Kan Ericsson vara på väg att köpa den krisdrabbade elektronikjätten Motorola, världens än så länge näst största tillverkare av mobiltelefoner? Det ryktet cirkulerar på Internet efter att ha spritts av den ansedda nättidningen Barrons Online, som hänvisar till en analytiker vid namn Ed Snyder på ett företag kallat Charity Equity Research.

Tidningarna Dagens Industri och Ny Teknik tror båda att ryktet har tillräckligt mycket substans för att det ska vara värt att publicera. Men analytikern Helena Nordman-Knutsson på Öhmans säger till Ny Teknik att hon inte tror på ryktet, eftersom det skulle indikera att Ericsson i så fall bytt strategi. Mer logiskt vore om Sony-Ericsson köpte Motorola, säger hon.

Motorola har bolagsstämma senare idag, som tros bli stormig eftersom finansmannen Carl Icahn som köpt 1,4 procent av bolaget krävt en styrelseplats och aviserat förändringar som går stick i stäv med vd Ed Zander och övriga företagsledningens intentioner. Enligt andra källor på nätet är ryktet om Ericsson utspritt av just Icahn i syfte att driva upp aktiekursen som sjunkit ytterligare ett par procent sedan dennes inkliv i bolaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)