JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony visar tunn, böjlig skärm
ImageEn film med en 2,5 tums bildskärm som är böjlig och bara 0,3 mm tunn har visats upp av Sony för ett urval journalister. Något liknande har aldrig visats upp förut, men den kommersiella lanseringen dröjer.
- I framtiden kan displayer rullas runt en lyktstolpe eller runt handleden, eller kanske bäras direkt i kläderna, säger Sonys talesperson Chisato Kitsukawa till nyhetsbyrån AP.

Och visst är det en fantasieggande inblick i framtiden som Sony bjuder på i sin videouppvisning av en ultratunn - 0,3 mm - och superflexibel bildskärm med 2,5 tums diameter. På filmen visas en vackert landskap med en sjö, och en cyklist som utför tricks, allt i fyrfärg.

De tekniska detaljerna är knapphändiga. Känt är dock att skärmen är byggd på Sonys egenutvecklade organiska tunnfilmstransistorer och något som kallas organisk elektroluminiscent display.

Sony poängterar att det inte handlar om någon kommersiell lansering, utan en förhandsvisning av något som ska diskuteras på ett akademiskt symposium i Long Beach senare denna vecka.

Livslängd, hållbarhet, stabilitet, skalbarhet och inte minst kostnad hör till det som måste förbättras innan det är dags att börja sälja skärmen. Att det likväl handlar om ett genombrott är det dock ingen tvekan om.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)