JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hardi blir amerikanskt
Hardi Electronics i Lund köps av EDA-bolaget Synplicity för 24 miljoner dollar, motsvarande 180 miljoner kronor. Med köpet blir Synplicity en extremt stark spelare inom asicverifiering.
Dagen före mässan DAC blev det klart - Hardi köps av Synplicity för 180 miljoner kronor. Det innebär bingo för ägarna - grundarna Lars-Eric Lundgren och Bo Nilsson samt riskkapitalbolaget Malmöhus Invest.

Hardi Electronics har haft stora framgångar med sina kortbaserade verifieringsverktyg kallade Haps, Hardi Asic Prototyping System. De används av en rad ledande halvledarbolag och asickonstruktörer, som Texas Instruments, NXP, Samsung, Nokia, Sony, LSI Logic och Broadcom.

Hardi och Synplicity har samarbetat länge. Haps-korten är utvecklade för att passa några av Synplicitys EDA-program, och Hardi var tidigare återförsäljare för Synplicity i Norden.

I och med köpet är tanken att de existerande kunderna ska få ännu bättre stöd, plus att Hardi får finansiella muskler för vidareutveckling. Personalen på Hardi ingår helt i det nya bolaget.

För Synplicity innebär köpet att man blir ledande på asicverifiering, med såväl hård- som mjukvara på repertoaren. Företaget räknar med en omsättning kring 80 miljoner dollar på området under nästa år, och ska i nästa vecka berätta om sin strategi för den nya konstellationen.

Affären väntas bli slutförd inom en månad.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)