JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 7 miljoner till Lyyn
Det svenska bildbehandlingsbolaget Lyyn har dragit in 7 miljoner kronor från Östersjöstiftelsen. Nu är det dags att växa ur såddstadiet, slår företaget fast.
– Det är med glädje vi nu hälsar Östersjöstiftelsen välkommen som ny ägare i Lyyn. Med Östersjöstiftelsens kapitaltillskott och dess erfarenhet av att utveckla bolag i liknande skede ser vi mycket ljust på framtiden, säger Andreas Ekengren, vd på Lyyn i ett pressmeddelande.

Lyyn är en avknoppning från Lunds universitet, genom företagsinkubatorn Ideon Innovation. Företaget utvecklar avancerad bildbehandling för förbättrad sikt till olika branscher. Algoritmerna som man utvecklar extraherar maximal information ur bilder tagna i svåra förhållanden, som exempelvis rökiga miljöer eller grumligt vatten.

I november i fjol släppte företaget sin första egna produkt, Lyyn T38. Tekniken togs väl emot av marknaden och företaget har sedan dess rekryterat ett 20-tal återförsäljare över hela världen, och fler på väg in.

Lyyn står nu inför en ökad marknadssatsning samt att företaget startar utveckling av sin nästa produktgeneration, vilken ska vara anpassade efter säkerhetsbranschens krav.  
 
– Lyyn är ett spännande innovationsbolag med en verksamhet i ett skede som passar väl med våra investeringsstrategier. Som i alla andra projekt så finns det en hög risk, men marknadspotentialen är mycket stor. Detta sammantaget gör det mycket intressant som investering, säger Per-Olof Edin på Östersjöstiftelsen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)