JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia stämmer Qualcomm - igen
Tonläget i patentstriden mellan Nokia och Qualcomm har skruvats upp ytterligare ett varv då Nokia nu kräver att Qualcomm slutar sälja produkter för mobil-tv-tekniken MediaFlo och mobilprogramvaruplattformen Brew.
Qualcomm använder olovligen sex av Nokias patent i produkter för mobil-tv-tekniken MediaFlo och programvaruplattformen Brew, Binary Runtime Environment for Wireless. Det hävdar Nokia, som nu stämt Qualcomm inför en domstol i Texas och krävt att domstolen stoppar Qualcomm från att sälja dessa produkter.

- Detta är ytterligare ett exempel på att Qualcomm kopierar Nokias innovationer, konstaterar Nokias tekniske direktör Tero Ojanperä i ett pressmeddelande.

Stämningen är den senaste i en utdragen patentstrid mellan bolagen. Detta är dock första gången Nokia även kräver skadestånd, vilket bolaget motiverar med att "så gjorde Qualcomm mot oss i sin förra stämning".

Patentstriden mellan bolagen har pågått i flera år. Qualcomm har under de senaste 20 månaderna stämt Nokia elva gånger för patentintrång. Nokia har de senaste två månaderna stämt Qualcomm två gånger, för totalt tolv patentintrång. Striden och tonläget har eskalerat successivt sedan i april, då ett avtal mellan bolagen löpte ut.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)