JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 3GSM blir Mobile World

Den populära mobiltelefonimässan 3GSM World Congress byter namn till Mobile World Congress för att spegla teletjänsternas ökande betydelse i förhållande till infrastrukturen. Evenemanget är en av de mässor där Ericsson satsar mest.
Med snart tre miljarder användare - varav den senaste miljarden tillkommit på två år - är mobilindustrin onekligen en av världens mest snabbväxande. Och i takt med tillväxten får teknikentusiasterna i industrin finna sig i att dela rampljuset med andra aktörer, främst inom teletjänsteområdet men även från IT-, underhållnings- och finanssektorerna.

För att spegla dessa förändringar har mobilföretagens samarbetsorganisation GSM Association beslutat byta namn på sina två mässor, 3GSM World Congress i Barcelona och 3GSM World Congress Asia i Macao. Framöver ska de heta Mobile World Congress respektive Mobile World Congress Asia, där den sistnämnda har premiär i november. Barcelonaevenemanget, som lockade drygt 50 000 personer senast, äger som vanligt rum i februari.

Mässan hör till de evenemang där Ericsson satsar mest pengar. Senast det begav sig hade den svenska telejätten minst fyra montrar - en öppen, en för specialinbjudna gäster, en demonstrationspaviljong för LTE och därtill en visning av ulandsbasstationer drivna av kokosnötsolja och andra lokalt producerade bränslen.


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)