JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH startar inbyggnadscentrum
KTH och svensk industri är på väg att starta ett gemensamt forskningscentrum inom inbyggda system. Samarbetet spänner över områden som elektronikhårdvara, datavetenskap, styrsystem och autonoma system.
Som bekant gör kombinationen elektronik och programvara det möjligt att åstadkomma helt nya produkter. Hela 98 procent av dagens mikroelektronik sitter faktiskt i inbyggda system.

Genom att bygga in elektronik och programvara i redan existerande produkter kan dessutom prestanda i produkterna förbättras drastiskt. Det gäller allt från produkter inom medicinsk teknik till hushållsassistenter, menar KTH

– Detta stora spann av möjligheter och applikationer speglas också hos oss forskare på KTH, det är inte underligt att temat är spritt över så många institutioner. Vi ser att vi har mycket att vinna på att etablera samarbete mellan traditionella discipliner. Detta ger nya möjligheter inom undervisning, forskning och samverkan med industrin, säger Martin Törngren, professor i inbyggda reglersystem vid KTH, i ett pressmeddelande.

Torsdagen 30 augusti arrangeras ett seminarium om Inbyggda system och om samordningen vid KTH inom detta område.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)