JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ES Mönsterkort blir säljkontor
Mönsterkortstillverkaren ES Mönsterkort slutar att producera kort i Järvsö. Den norska mönsterkortstradaren Civa köper alla aktier av de två delägarna i ES Mönsterkort. Kvar blir ett svenskt säljkontor med en anställd.
– Det går inte att konkurrera med asiaterna längre. Det vi gör här, gör de till halva priset, säger Anders Eriksson, delägare och tidigare vd på ES Mönsterkort.

ES Mönsterkort har gått kräftgång en längre tid och ägarna har varit öppna för en försäljning under det senaste året. Nu har man gjort slag i saken och säljer sitt aktiekapital till Per Sverre Røed, ägare av norska Civa, som nu också tillträtt som vd på ES Mönsterkort.

Maskinparken i Järvsö monteras just nu ner för att säljas. Tanken är att rymma ut lokalerna så snart som möjligt, för att bereda plats till annan verksamhet.

– ES Mönsterkort lever kvar som ett tradingföretag. Inger Larsson här på kontoret blir kvar som Civas förlängda arm in i Sverige, säger Anders Eriksson.

Därmed får Civa ett säljkontor i Sverige. Sedan tidigare har det norska företaget säljkontor i Norge och Danmark, det senare öppnades i augusti i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)