JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teqnion köper Electrona-Sievert

Komponent- och systemgruppen Teqnion har köpt elektronikagenturen Electrona-Sievert. Teqnion tillsätter ny VD men Electrona-Sievert kommer att fortsätta som självständigt dotterbolag i gruppen. Målet är att expandera i raskare tempo.

– Den nye VDn har vi rekryterat från ett liknande bolag i en av de större handelskoncernerna, jag kan tyvärr inte ge dig något namn ännu. Nu rekryteras fler säljare till både Stockholm och Göteborg. På två till tre års sikt är målet ett robust bolag med 15 till 20 anställda i stället för 7 till 8 som idag, säger Teqnions VD Jonas Häggqvist till Elektroniktidningen.

Teqnion grundades hösten 2006 och har en utarbetad förvärvsstrategi; man väljer bolag vars verksamhet kan förbättras med enkla verktyg. De dotterbolag företaget hittills köpt marknadsför och säljer komponenter, maskiner, system och tjänster i sju länder i norra Europa.

– Alla våra dotterbolag har egna ledningar och egna mål. Av Teqnion får de stöd med projektledning, finansiellt och med rekrytering. Ett ägarlett bolag måste tjäna ihop pengarna innan de rekryterar. Men med Teqnion som moder behöver de inte vara rädda för att expandera i ett raskare tempo, säger Jonas Häggqvist.

Electrona-Sievert är en agentur för industrielektronik till svensk industri som representerar flera europeiska, amerikanska och japanska tillverkare av bland annat komponenter, RFID-produkter, givare, process- och analysinstrument, ex-produkter och fältbussar.

– Electrona Sievert är ett bolag vi följt, det har en produktportfölj med god utvecklingspotential, det är välrenommerat och har funnits under större delen av 1900-talet, säger Jonas Häggqvist.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)