JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "3G-Iphone kommer 25 september"
ImageÄnda sedan Apple lanserade sin mobiltelefon Iphone har spekulationsvågorna gått höga kring när en 3G-version för Europa ska presenteras. Nu hävdar bloggen Engadget att det ska ske på Apple Expo den 25 september.
När Iphone började säljas i USA i juni gick den från att vara världens mest omtalade oköpbara mobil till att bli dito i resten av världen. Trogna Applefans här i Europa lanserade omedelbart idén att versionen för vår världsdel, utlovad till fjärde kvartalet i år, blir med 3G-funktioner. Nu spinner bloggen Engadget (länk) vidare på det ryktet och pekar ut den 25 september, öppningsdagen för mässan Apple Expo i Paris.

Resonemanget går ungefär såhär: Varken Apple eller dess tilltänkta operatörspartner Vodafone, Orange, T-mobile och O2, sa ett ljud om Iphone på mässan IFA i Berlin. Och eftersom Apple nyss sänkte priset med 200 dollar på sin toppmodell i USA så finns marknadsutrymme för en ny version i topprisklassen. Vilket i sin tur krävs, eftersom det inte går att sälja en toppmobil i Europa som inte klarar 3G. Och Apple Expo brukar vara ett tillfälle då företaget presenterar viktiga nyheter.

Mot resonemanget talar att Apples chef Steve Jobs häromdagen ställde in sitt planerade anförande på nämnda Apple Expo. Och inte kan väl en 3G-Iphone lanseras av någon annan än Jobs själv?

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)