JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tio miljoner och ny vd till Coresonic
Image
Rick Clucas
Industrifonden investerar 10 miljoner kronor i Coresonic, Linköpingsföretaget som grundades av professorerna Christer Svensson och Dake Liu för att utveckla flexibla basbandsprocessorer. Samtidigt får företaget en ny vd, Rick Clucas.
En basbandsprocessor som kan programmeras till att samtidigt klara GSM, 3G, Wlan, Wimax och andra standarder - det är vad Coresonic utvecklat. Idag krävs individuella kretsar för varje standard, något som Coresonic hoppas kunna ändra på. Företaget har verifierat sin skapelse i kisel och produkten är enligt grundarna redo att börja säljas.

För detta, liksom för vidareutveckling, behövs förstås pengar. Hittills har företaget levt på såddkapital och privata investerare, men nu går Industrifonden in med 10 miljoner kronor i företaget. Det är första gången bolaget tar in externt riskkapital.

- Coresonics processor är framtidens lösning. Den har det elektronikbranschen önskar - programmerbarhet och återanvänd hårdvara på minimal kiselyta, berömmer Industrifondens investeringsansvarige Lennart Gustafson.

Andra tilltalande faktorer är att Coresonics krets är strömsnålare än vanliga digitala signalprocessorer, och betydligt mindre till ytan än andra basbandskretsar, hävdar företaget. Konstruktionen, som fått namnet Leocore, visas denna vecka upp på mässan Wimax World.

I samband med investeringen tillsätts även Rick Clucas som ny vd. Clucas har över 22 års erfarenhet från elektronikindustrin, han har bland annat grundat Arc Cores, varit vd för IP-bolaget Ignios och varit teknisk chef på pc-spelbolaget Argonaut Software. Han blir baserad i London, men bolaget kommer att behålla utvecklingen i Linköping.

- I och med investeringen och en ny erfaren vd får vi möjlighet att accelerera utveckling och försäljning, säger Christer Svensson, grundare och styrelseordförande.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)