JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässa full av inbyggnad, RFID och robotar
På Tekniska Mässan som öppnar i morgon kan den elektronikintresserade hitta mängder av inbyggda system, RFID-teknik och industrirobotar. Bland mycket, mycket annat.
På Sveriges största teknikmässa, Tekniska Mässan i Stockholm, brukar elektronik spela en ganska undanskymd roll bakom verktygsmaskiner, hydraulik och svetsaggregat. Tack vare Embedded Conference och RFID-torget  ser dock årets version ut att vara mer matnyttig ur elektroniksynpunkt än på länge.

Embedded Conference, som enbart är öppen under tisdag och onsdag, äger rum i en egen hall i Älvsjökomplexet med såväl utställning med ett 40-tal utställare som konferens. Under tisdagen har konferensen fyra spår, för affärer, hårdvara, mjukvara samt utställarpresentationer. Onsdagen ägnas åt ett antal workshops, om exempelvis Linux, Micro-TCA och multikärnor.

Under onsdagen offentliggörs också vem som får årets inbyggnadspriser, de så kallade Embedded Awards, som i år delas ut i tre klasser. Utöver de hittillsvarande företags- och studentklasserna har ett mikroteknikpris tillkommit. Alla nominerade bidrag finns utställda på mässan.

Embedded Conference arrangeras av IM-föreningens sektion Embedded Technology i samarbete med Tekniska mässan.

Den som är mer intresserad av RFID kan bege sig till RFID-torget inne på Tekniska Mässans huvudområde, även det fyllt av seminarier och utställare. Här görs också Heta Stolen-intervjuer av RFID-personligheter. Även på detta område kan studenter vinna pris - föreningen RFID Nordic har i samabete med Tekniska Mässan instiftat ett studentpris för att locka fram nya idéer och lösningar inom RFID.

Även den robotintresserade har mycket att hämta på mässan. Industrirobotar är av tradition ett starkt inslag, men i år arrangeras för första gången konferensen Nordic Conference on Robotics av branschorganisationen Swira i samarbete med mässan.

Tekniska Mässan håller öppet tisdag till fredag mellan 9 och 17 varje dag. Fri entré för förregistrerade och inbjudna, för övriga kostar det 150 kronor.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)