JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Audi gör egen mobiltelefon
ImageDen tyska biljätten Audi har tagit fram en egen mobiltelefon, enkelt nog kallad Audi Mobile Phone, som inte bara går att ringa i utan även utgör nyckel och fjärrkontroll till bilen.
Den har 3G och wlan, den har inbyggd mp3-spelare och navigator, den låser upp bilen och har koll på vilka dörrar som är öppna. Den kan sätta igång värmen på distans, och till och med starta motorn. Och skulle någon stjäla din bil så tar mobilen automatiskt emot bilder av tjuven från en dold kamera i bilen, och spårar dessutom vart bilen tar vägen genom att ta emot signaler från dess GPS-mottagare.

Härligheten heter Audi Mobile Phone och sitter som en del av instrumentbrädan i en konceptbil kallad A1 Metroproject Quattro Concept. Denna hybridbil, tänkt för stadsbruk, kombinerar även en bensinmotor för framhjulsdrift med elmotorer för bakhjulsdrift.

Mobiltelefonens design är tydligt inspirerad av Apples musikspelare Ipod Nano, med pekskärm och rundade sidor. Den är dock snäppet större och har ett par konventionella knappar på framsidan också.

Uppgifterna kommer från webbtidningen Motor Authority (länk) . Om och i så fall när konceptbilen och den tillhörande mobiltelefonen ska nå konsumentledet är inte känt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)