JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmerist tar klubban i SER
ImageFöryngring, breddning, utbildning och lobbying - det är vad SERs nye ordförande Karl-Erik Olofsson vill åstadkomma.
Sveriges elektro- och dataingenjörers riksförening, SER, valde igår kväll Karl-Erik Olofsson till ny ordförande. Karl-Erik driver ett konsultföretag inom telekom i Göteborg och har varit med i föreningen sedan han gick ut från Chalmers 1969.

- Att fortsätta föreningens förnyelsearbete är helt klart min högsta prioritet, säger han.

SER har under en längre tid lidit av förgubbning - såväl styrelsen som medlemmarna har blivit allt äldre samtidigt som nyrekryteringen varit låg. De sista två åren har dock en kursändring skett.

- Idag har vi fyra yngre styrelsemedlemmar, och vi gör aktiviteter med teknologsektionerna på KTH och Chalmers. Den 21 november ska vi till exempel vara med på en arbetsmarknadsdag på Chalmers, berättar han.

Hans ambition är att utöka föreningens verksamhet så att den inte bara blir ett nätverk och en kamratförening, utan också mer matnyttig för medlemmarna med utbildning, introduktion till nyheter och lobbying.

- I fjol hade vi ett EMC-seminarium som blev mycket uppskattat. Jag hoppas vi kan ordna mer liknande arrangemang. Och vi har avsatt pengar i budgeten för att fortsätta bygga upp lobbyverksamheten.

Han hoppas också hinna genomföra SER-aktiviteter i såväl Lund som Linköping under det kommande året, för att öka föreningens närvaro på dessa orter.

Det mentorprogram som SER sjösatte i våras, där yrkesverksamma ingenjörer blir mentorer åt studenter, kommer också att få en fortsättning. Karl-Erik Olofsson slår också ett slag för SERs nya hemsida (länk) .

- Den hade premiär i tisdags - jag tycker den är jättesnygg, säger han.

Karl-Erik Olsson har suttit i SERs styrelse sedan 1998 och varit med i föreningen sedan 1969. Han har en bakgrund på Telia men driver sedan tio år tillbaka ett eget konsultföretag inom telekom och sysslar där med såväl teknisk planering som organisationsförändringar. Han har jobbat en hel del med Sida-finansierade utlandsuppdrag.

- Just nu hjälper jag Angolas telekomministerium att bygga upp lagar och regler så att de får en vettig myndighet på området, säger han.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)