JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dolby köper Coding
Svenska Coding Technologies, vars ljudkomprimeringsteknik används för digitala radio- och tv-sändningar, för mobiltelefoner och på Internet köps av amerikanska Dolby för cirka 1,6 miljarder kronor.
- Dolby levererar innovativa tekniklösningar inom underhållningsbranschen både till konsumenter och licenstagare. Genom att komplettera vår produktportfölj med Coding Technologies högeffektiva ljudkomprimeringstekniker står vi bättre rustade för våra kunder som behöver mer bandbreddseffektiva överföringsmetoder, för till exempel mobiltelefoni och internet. Vi delar samma passion för teknik och underhållning och har samma fokus på innovation, säger Bill Jasper, vd på Dolby Laboratories, i ett pressmeddelande.

Coding Technologies grundades 1997 av Lars Liljeryd med finansiellt stöd av riskkapitalbolaget Cimon. Företagets teknik för att komprimera musik har varit mycket framgångsrik och blivit en de factostandard för bland annat nedladdning av musik till mobiltelefoner och för digitalradiosändningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)