JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Det svenska mjukvaruföretaget Enea vill ta en större andel av inbyggnadsmarknaden i Japan och anställer därmed Yoshiaki Nezu som vd för Enea Japan. Yoshiaki Nezu har tidigare, bland annat, haft ansvar för svenska Axis Communications i Japan.
Japan är en av världens största marknader för elektroniska och inbyggda system, menar Enea, som nu vill ta en större marknadsandel i landet.

– Vi ser flera bra möjligheterna att växa i Japan. Tiden är mogen och Yoshiaki Nezu är rätt person att öka Eneas närvaro på den utpräglat högteknologiska japanska marknaden, säger Johan Wall, vd och koncernchef på Enea, i ett pressmeddelande.

Yoshiaki Nezu har lång erfarenhet av försäljning. Han har tidigare dels haft i uppdrag att etablera Digi International i Japan, dels varit ansvarig för svenska Axis Communications i landet.

Idag finns Enea på plats med ett eget kontor  i Japan.

– Den japanska marknaden för inbyggda system präglas av innovation. Vi har i dag stora nyckelkunder som Fujitsu och Yamaha men fältet av potentiella kunder är stort och vi är en nischad aktör inom inbyggda system vilket gör att vi tydligt kan positionera vårt erbjudande, säger Johan Wall.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)