JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Över 500 besökare hoppas arrangörerna av javakonferensen Jfokus locka. Evenemanget går av stapeln 29-30 januari i Kista, samtidigt som elektronikbranschens stora mässa Elektronik/EP äger rum i Älvsjö.
I fjol var det premiär för Jfokus, en konferens för javautvecklare och entusiaster kring öppen källkod. Enligt arrangörerna, användargruppen Javaforum, skiljer dig detta evenemang från andra genom att vara icke kommersiellt.

- Det blir betydligt billigare för deltagarna samtidigt som vi kan bjuda på ett mer relevant innehåll där man slipper lyssna till förtäckta reklambudskap, säger Joakim Eriksson i konferensen projektgrupp i ett pressmeddelande.

I fjol kom 450 deltagare. I år hoppas arrangörerna på över 500 deltagare till konferensens fyra spår med totalt 26 föreläsningar. Förutom Javaforum stöds evenemanget av forskningsinstitutet Sics samt konsultbolaget Ciber. Bland utställarna märks Sun, IBS och Oracle.

Att evenemanget lagts så att det krockar med elektronikbranschens kraftsamling Elektronik/EP är dock en gåta. På Elektronik/EP, som går hos Stockholmsmässan i Älvsjö 28-30 januari, är ju inbyggda system en hörnpelare, och intresset torde även där vara stort för öppen källkod i allmänhet och Java i synnerhet.

Elektroniktidningen har sökt projektledningen för Jfokus för en kommentar.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)