JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 4 juli 2020 VECKA 27
Danderydsföretaget Tobii Technology köper amerikanska Assistive Technology som är specialiserat på kommunikationslösningar för personer med fysiska handikapp. Därmed bildar det svenska företaget ett dotterbolag, Tobii ATI, med kontor i Boston.
Svenska Tobii, som utvecklar teknik där ögonen används för att till exempel styra datorer, köper Assistive Technology (ATI) som har 35 anställda, omsätter 7 miljoner dollar och är den tredje största leverantören av kommunikationslösningar för personer med kognitiva och fysiska handikapp.

Tobii har under det senaste året målmedvetet försökt stärka sin position inom kommunikationslösningar för handikappade. För ett drygt år sedan köpte företaget Viking Software och i fjol gick Investor Growth Capital in med 100 miljoner kronor i Tobii, allt för att accelerera tillväxten.

Köpet av ATI ligger väl i linje med Tobiis tillväxtambitioner. Det amerikanska företaget har lång och gedigen erfarenhet och viktiga ingångar på marknaden för handikappkommunikation, menar Tobiis vd och grundare Henrik Eskilsson.

Det nya dotterbolaget Tobii ATI påstås bli den enda aktören på marknaden som kan erbjuda ett komplett utbud av kommunikationslösningar oavsett användarens förmåga till datorinteraktion – från ögonstyrda lösningar till tangentbordsbaserade produkter för röstsyntes. Med hjälp av den här typen av produkter kan en person med begränsad kommunikationsmöjlighet tala, skriva, chatta och surfa på Internet.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)