JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 5 juni 2020 VECKA 23
Kontraktstillverkaren Note varslar 124 av sina cirka 550 anställda i Sverige om uppsägning. Alla fabriker förutom Torsby berörs.
– I höstas ökade vi vår produktionskapacitet ytterligare genom etableringar av samägda fabriker med filippinska EMS-leverantören Ionics EMS i Kina och Fideltronik i Polen. Vi har nu byggt upp kapacitet och kompetens för fortsatt tillväxt, och för att flytta ytterligare arbetsintensiv tillverkning till kostnadseffektiva länder. De personalreduktioner vi nu genomför i våra svenska enheter i Skellefteå, Norrtälje, Skänninge och Lund är således en konsekvens av vår långsiktiga strategi, säger Arne Forslund i ett pressmeddelande.

Den verksamhet som blir kvar i Sverige kommer i första hand att syssla med så kallad Nearsourcing, att fungera som fönster mot kunderna. Konstruktionsstöd och viss produktion görs nära kunden medan massproduktionen sker i Östeuropa och i Asien.

– Notes lönsamhet har utvecklats starkt under de senaste åren. Vi räknar med att de personalminskningar vi nu genomför kommer att ske successivt under de närmaste kvartalen. Besparingen bör ge full resultateffekt och påverka våra marginaler positivt redan i höst, säger Forslund.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)