JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia slutar producera i Tyskland
Nokia stänger sin mobiltelefonfabrik i tyska Bochum och anger det höga kostnadsläget som orsak. Produktionen flyttas till andra anläggningar i Europa. 2 300 personer får gå från företaget.
Fabriken i Bochum är inte tillräckligt kostnadseffektiv - den hårda domen fäller företaget i ett pressmeddelande. Inte ens en rejäl omgörning med stora investeringar skulle hjälpa, skriver Nokia. Men problemet sitter inte i fabriken i sig, utan det höga kostnadsläget i Tyskland:

- Att producera mobila enheter i Tyskland är inte längre möjligt för Nokia. Det kan inte göras för att möta kraven på global kostnadseffektivitet och flexibel kapacitetsökning, säger Veli Sundbäck, ordförande för Nokias tyska dotterbolag, i ett pressmeddelande.

När fabriken i Bochum stängs i sommar avskedas inte alla de 2 300 anställda. Några kan få följa med produktionen av bilelektronik som också skett där, och som Nokia nu vill sälja. Även den mjukvaruintensiva FoU-avdelningen är till salu och här för Nokia diskussioner med den indiska konsultjätten Sasken.

Exakt vilka fabriker som kommer att ta över produktionen anges inte, bara att det blir andra, mer kostnadseffektiva, europeiska tillverkningsenheter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus