JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hongkong besöker Lund

En delegation från en av Asiens största teknikbyar, Hong Kong Science & Technology Parks (HKSTP), besöker Öresund med omnejd under veckan. Syftet med besöket är att erbjuda en trygg entré till Kina. På onsdag når delegationen teknikbyn Ideon i Lund.
Öresund Science Region (OSR) och HKSTP har sedan tidigare ett strategiskt samarbete med kontor i respektive forskningsområde. Besöket nu syftar till att stärka banden mellan företagen i Hongkong och Öresund.

– Synergierna mellan Öresund Science Region och HKSTP såväl som Hongkong är tydliga. Detta sett utifrån det faktum att många av organisationerna och projekten inom OSR är spegelbilder av våra kluster och anläggningar i Hong Kong Science Park. Detta möjliggör stor forsknings- och kommersiell-potential för bolag i Öresund och i Hongkong, säger HKSTPs ordförande Nicholas Brooke i ett pressmeddelande.

På onsdag eftermiddag, den 16 januari, finns det chans för intresserade att träffa HK-delegationen på Ideon i Lund. Där hålls då ett halvdagsseminarium med titeln ”Hong Kong – A Safer Fast-track to Mainland China” .

– För bolag i Hongkong och i Pearl River Delta kommer det nu att vara lättare att arbeta inom den teknikfokuserade Öresund Science Region. Men det som kanske är mest intressant för oss är att det nu är lättare än någonsin för bolag inom OSR att nyttja Hongkongs och HKSTPs styrkor att säkert och framgångsrikt kunna ta del av världens snabbast växande ekonomi, säger Bengt Streijffert, vd för Öresund Science Region och Öresund Universitet

Hittills har Hongkongs regering investera drygt 1,5 miljarder dollar i HKSTP. Teknikbyn är planerad att byggas i tre faser och kommer på sikt att rymma runt 500 teknikföretag med tillsammans över 15 000 anställda. I dagsläget omfattar teknikbyn över 200 företag med drygt 6 000 anställda.

 

Inbjudan se: www.ideon.se/aktuellt/2008/2008-01-16_HongKong.pdf

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)