JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
När årets mikromekanikkonferens, MSW08, går av stapeln i Göteborg i maj har det akademiska tonläget tonats ned. Istället vill arrangörerna attrahera företag som är intresserade av att använda MEMS-teknik framöver.
– Vi har lagt betydligt mer fokus än tidigare på system, kommersialisering och företagande eftersom mikromekanikområdet har mognat under de senaste åren, säger Gert Andersson på Imego, som också är ordförande för årets konferens.

För att understryka denna ändring har konferensen fått byta namn. MSW står numera för Micro System Workshop och inte som tidigare för Micro Structure Workshop.

– När MSW startade för drygt tio år sedan handlade det om en ren mikrostrukturkonferens för akademiker, men så är det alltså inte längre, säger Gert Andersson.

Årets konferens byggs upp av de fyra blocken MEMS, bio-MEMS, innovation och nanoteknik. För att levandegöra respektive block har man bjudit in föreläsare som vinklar på olika delar inom respektive teknikområde.

– Vi har bjudit in en känd akademiker, någon som representerar ett etablerat företag samt ett entreprenörstillskott för varje område, säger Gert Andersson.

Som exempelvis nämner han att den kände amerikanen Marc J Madou kommer att föreläsa under MSW08.

– Han är en superkändis inom MEMS. Han har skrivit en mängd böcker som alla som vill hålla på med MEMS bara måste läsa, säger Gert Andersson och skrattar.

Andra intressanta föreläsare är entreprenören Jan Nilsson, Lena Gustafsson från Vinnova samt Maria Strömme från Ångströmslaboratoriet vid Uppsala universitet.

MSW08 arrangeras vart annat år på olika platser i Sverige. I år står Imego och Chalmers MC2-labb för arrangemanget och konferensen går av stapeln den 6 till 7 maj i Göteborg (se länk för programmet). År 2010 kommer konferensen att hållas i Kista utanför Stockholm.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)