JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note varslar ytterligare 40 i Norrtälje
Kontraktstillverkaren Note spär nu på varslet för fabriken i Norrtälje med ytterligare 40 tjänster. Den här gången är det tjänstemännen som berörs.
Den börsnoterade kontraktstillverkaren Note invigde sin nya fabrik på 5 600 kvadratmeter i Norrtälje så sent som i september förra året. Då arbetade 170 personer där.

I januari varslade 50 personer och i tisdags ytterligare 40. Att det i slutändan inte bli 90 personer som får gå beror på att varslen är tilltagna i överkant.

– Idag är vi 179 men när varslet är genomfört kommer vi att vara 115 till 120 personer, säger Patrik Kvarnlöf som är chef för Notes fabrik Norrtälje.

Orsaken till båda varslen är att Note flyttar arbetsintensiv produktion från Sverige till sina fabriker i Polen och Kina. Det gör att antalet kollektivanställda minskar men också att behovet av administrativ personal sjunker. Tisdagens varsel, som i första hand berör tjänstemän, beror på att man även drar ned på inköpsfunkionen i Norrtälje.

– Vi har byggt upp en funktion för inköp i Polen som tar över allt mer, säger Patrik Kvarnlöf.

Norrtäljefabriken kommer även fortsättningsvis att vara en komplett enhet med allt från elektronikutveckling till volymproduktion även om fokus förskjutits mot igångkörning av nya produkter (kallat NPI - Note Product Introduction - på Note-språk) och slutmontering av komplexa produkter som det inte lönar sig att flytta till låglöneländer, som till exempel satellitkommunikationsutrustning till Swe-Dish.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)