JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brox och Löfquist till IVA
Imegos grundare och vd Bill Brox samt Sven Löfquist, grundare och vd på Micronic, är två av de 26 nyinvalda ledamöterna i Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Bland de nyinvalda finns också KTH-forskarna Börje Johansson och Anders Lansner.

IVA, som stoltserar med att man är världens äldsta ingenjörsakademi, har ökat på antalet ledamöter till 807 svenska och 257 utländska. Igår valdes 26 nya in, varav 24 svenska och 2 utländska.

Flera kända elektronikprofiler finns bland de nyinvalda, som Imegos Bill Brox, Micronics Sven Löfquist och KTH-forskarna Börje Johansson och Anders Lansner.

Bill Brox är vd för forskningsinstitutet Imego och före dess ansvarig för elektronikverksamheten på IVF. Bill Brox disputerade på Chalmers i elektrokemi och spektroskopi, och är jämte sina andra uppdrag även adjungerad professor i elektronikbyggsätt där. Han sitter även i styrelsen för Vinnova och i dess referensgrupp för forskningsstrategi inom elektronik.

Sven Löfquist är vd på Micronic. Han är civilingenjör i elektronik från KTH och var med vid grundandet av Micronic 1989. Sedan dess har han i olika positioner bidragit till företagets position som världsledande inom mönsterritare för framställning av fotomasker och mätsystem till bildskärms- och halvledartillverkning.

Börje Johansson är materialforskare, professor i den kondenserademateriens teori i Uppsala gästprofessor i tillämpad materialfysik på KTH. Han är även ledamot av Vetenskapsakademien och sitter i den Nobelkommitté som utser fysikpristagare.

Anders Lansner forskar kring artificiella neuronsystem och driver en avdelning för ändamålet inom institutionen för numerisk analys och datalogi vid KTH. Han är civilingenjör i kemi men har doktorerat i datorvetenskap.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)