JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Sony Ericsson tillbakavisar ryktena om att prestigemobilen Xperia X1 är försenad, något som hävdats i Dagens Nyheter och på ett antal bloggar.
- Vi har sagt att den kommer under fjärde kvartalet, och vi kommer att nå det målet, säger taleskvinnan Merran Wrigley.
Xperia X1, Sony Ericssons första Windowsmobil som utpekats som den som ska ta upp kampen med Apples Iphone och RIMs Blackberry, lanserades på mässan Mobile World i februari och väckte då stor uppmärksamhet (länk). Redan då berättade företaget att lanseringen skulle ske under årets fjärde kvartal.

På sistone har dock rykten florerat om förseningar, bland annat i Dagens Nyheter i måndags. Men de ryktena stämmer inte, säger Merran Wrigley på Sony Ericsson.

- Vi har absolut inga förseningar. Produkten är på spåret. Vi har sagt att den kommer under fjärde kvartalet, och vi kommer att nå det målet, säger hon till nyhetsbyrån Reuters.

Xperia är en viktig produkt både för Sony Ericsson och Microsoft. Sony Ericssons problem på sistone har bland annat skyllts på för smal produktportfölj, se artikel (länk). Microsoft nådde inte sin målsättning på 20 miljoner sålda mobiltelefoner med företagets operativsystem under första halvåret i år, och marknadsandelen på smartmobiler ligger under 10 procent.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus